Rouwverwerking en rouw

Iedereen maakt momenten van rouw en verlies door of dit nu het sterven van familie of geliefden is, vervreemding van jouw partner, het verlies van jouw werk, arbeidsongeschiktheid, verlies van gezondheid, etc.

Soms kan het dan moeilijk zijn om na zulke gebeurtenissen verder te kunnen, jezelf te hervinden en het verlies een plaats te geven.

Indien gewenst, kan ik je bij dit proces terzijde staan.

Ik kan je b.v. ondersteunen in de verwerking van het verlies, inzicht geven in het rouwproces, het behouden van positieve herinneringen en het hervinden van jezelf.

Mijn begeleidingservaring strekt zich uit over diverse oorzaken voor rouw en de ondersteuning bij de verwerking hiervan.

Traumaverwerking, trauma en herstel

In mijn praktijk tref ik regelmatig cliënten met trauma’s, dit kunnen jeugdtrauma’s zijn, trauma’s rond geweld, i.v.m. intimidatie, seksualiteit, posttraumatische stressstoornissen etc.

Trauma’s zijn meestal gekoppeld aan gevoelens van verlies en rouw, trauma’s zetten zich vast in jouw hoofd en in jouw lichaam. Men moet zich gaan richten op het overleven.

Ik kan je begeleiden in de verwerking van het trauma, het gevoel van verlies en rouw. Zodat je jouw overlevingsmechanismen kunt loslaten en ruimte krijgt om weer te gaan leven.